• Nasza galeria
  • facebook
  • YouTube
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
4x4off.pl

4x4off.pl WYPOSAŻENIE DO JAZDY W TERENIE Liny, szekle itp Polecam Kirfor

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa | Tryb normalny
Polecam Kirfor
Autor Wiadomość
Zeet Niedostępny
Starszy swojak

Liczba postów: 595
Reputacja: 11
RE: Polecam Kirfor
Czemu się wszyscy upierają, by udowodnić, że trifor jest be. Celowo nie napisałem jego wad bo jest to bardzo długa lista. Sam mam takiego klocka w garażu i go nie wożę, (nawiasem mówiąc elektryk też leży w garażu zamiast na zderzaku stać) ale będę się upierał, że ma cechy których nie posiada żadna inna wyciągarka. Po prostu je ma. A to czy ktoś chce trifor (bo lubi potrenować w terenie) czy mechanika (bo mu się spieszy) czy elektryka (bo to największy kompromis) to już indywidualna sprawa.

Pzdr
Zeet
502-525-465
17-11-2011 20:27
| Posty tego użytkowika | Odpowiedz cytując
R E K L A M A

@mikrusik Offline
Lanser asfaltu

Liczba postów: 1,094
Reputacja: 40
(17-11-2011 16:50)mikrusik napisał(a):  Jedno z czym sie zgodze z Zeetem, to jak padnie wszytko, z wylaczeniem czlowieka, to ta lebiodka bedzie jedynym pomocnikiem. Big Grin

Czy ja juz gdzies tego nie pisalem.Co

mikrusik
A 93 2.0 KL 71 lift 2' CT C&M 4x4OFF + JGC 5.2 OMC BULWAR
Największe marzenie: " DYSPONENT WŁASNEGO CZASU !!! "

[color=#98FB98]Android !!! Kiedyś Cię okiełznam ...
Big Grin
18-11-2011 07:24
| WWW | Posty tego użytkowika | Odpowiedz cytując
Pretor
Unregistered

(17-11-2011 20:27)Zeet napisał(a):  Czemu się wszyscy upierają, by udowodnić, że trifor jest be. Celowo nie napisałem jego wad bo jest to bardzo długa lista. Sam mam takiego klocka w garażu i go nie wożę, (nawiasem mówiąc elektryk też leży w garażu zamiast na zderzaku stać) ale będę się upierał, że ma cechy których nie posiada żadna inna wyciągarka. Po prostu je ma. A to czy ktoś chce trifor (bo lubi potrenować w terenie) czy mechanika (bo mu się spieszy) czy elektryka (bo to największy kompromis) to już indywidualna sprawa.
Trifor wyciagnie auto i to jest rzecz bezdyskusyjna.
Natomiast polecanie go, jako alternatywy dla wyciagarki, to tak jakby ktoś polecał oswietlenie chałupy świecami, bo taniej i niezawodnie.
Co do filmu - ten sam efekt da się osiagnąć poprzez zakotwiczenie na linie statycznej i przepchniecie do boku / poziom zmęczenie ten sam, a bezpieczeństwa nieporównywalny/
Obrazek na filmie : facet oparty nogą o zderzak samochodu pracujacego do przodu to jakiś dramat i żeby to pojąć nie trzeba jeździć w teren - wystarczyło nie spać na lekcjach fizyki Rotfl
18-11-2011 11:03
| Odpowiedz cytując
Igor Offline
Nieugięty

Liczba postów: 1,928
Reputacja: 9
(18-11-2011 07:24)mikrusik napisał(a):  
(17-11-2011 16:50)mikrusik napisał(a):  Jedno z czym sie zgodze z Zeetem, to jak padnie wszytko, z wylaczeniem czlowieka, to ta lebiodka bedzie jedynym pomocnikiem. Big Grin

Czy ja juz gdzies tego nie pisalem.Co

Mikrusik widzę że zdrówko podupada Alzheimer czy jak??

Chciałbym zaauważyć iż generalnie dyskusja trwa na temat filmu a nie samego sprzętu. A czy ktoś przeczytał nagłowek filmu?? Tam jest napisane " jak nie należy używać"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2011 21:39 przez Igor.)
18-11-2011 21:38
Pretor
Unregistered

zatem do merytoryki Tongue
po kiego grzyba wozić blisko 50 kg klamota, upierdliwego w uzyciu ponad miarę skoro można tak :

i tu jest do tego rzeczywiście taniej, pytanie tylko jak głeboko pozostawia w murzyńskiej du...pie, kiedy rolę zaczyna odgrywać czas, a samochodzik zaczyna nabierać wody ?

reasumując : nie polecam uzywania sprzętu rodem z budowy do zastosowań ofrołdowych skoro istnieją tańsze i sprawdzone środki Tongue
19-11-2011 04:24
| Odpowiedz cytując
Igor Offline
Nieugięty

Liczba postów: 1,928
Reputacja: 9
(19-11-2011 04:24)Pretor napisał(a):  zatem do merytoryki Tongue
po kiego grzyba wozić blisko 50 kg klamota, upierdliwego w uzyciu ponad miarę skoro można tak :

i tu jest do tego rzeczywiście taniej, pytanie tylko jak głeboko pozostawia w murzyńskiej du...pie, kiedy rolę zaczyna odgrywać czas, a samochodzik zaczyna nabierać wody ?

reasumując : nie polecam uzywania sprzętu rodem z budowy do zastosowań ofrołdowych skoro istnieją tańsze i sprawdzone środki Tongue

Jak już gdzieś kiedyś wspominałem: "zgadzam się z przedmówcą". A żeby poćwiczyć to polecam siłownie. Chociaż ćwiczenia na świeżym powietrzu są bardziej ożeźwiające. A le wtedy alternatywą są ćwiczennia w parku lub gdzieś na ścieżce zdrowia.

LR Discovery I 300tdi Whistle
LR Discovery I 300tdi automat - bulwar Whistle
One live. Live it !!!
tel. 503-804-890
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2011 08:08 przez Igor.)
19-11-2011 08:07
macx15 Offline
Nowy
*

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
a czy ktoś przeciągał kiedyś auto hiliftem? nie ma go nawet co porownywac z tirforem. Testowalem i mam oba i powiem tak awaryjnie hilift moze i da rade ale przepinanie i dodatkowe pasy napinajace sa malo praktyczne lepszy tirfor a najlepszy elektryk tyle ze elektryk to spory wydatek
02-05-2013 10:01
VeepR Offline
Starszy swojak

Liczba postów: 554
Reputacja: 2
TIRFOR
Podsumowując: tirfor jest dobry dla osób, które nie chcą psuć seryjnego wyglądu auta lub po prostu nie mają zamiaru spawać windy do zderzaka w obawie że ktoś ją w nocy odkręci bądź dla zabawy rozwinie line...
Dodatkową zaletą jest mobilność w przekładaniu z auta do auta jak i w użyciu z przodu lub tyłu auta bez konieczności zakupu drugiego tirfora w przeciwieństwie do windy Tongue

Po frotce jest żuczek z napędem na 4 nóżki
XJ vm - up4,5",MT32"
[Obrazek: 1043093.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2014 13:07 przez VeepR.)
08-09-2014 13:04
saydack Offline
Junior
**

Liczba postów: 185
Reputacja: 1
RE: TIRFOR + lina 20m
(06-09-2014 16:02)zyygy napisał(a):  szkoda bo byłem ciekawy opinii jak się korzysta.
Tutaj masz filmik jak się korzysta - można przyjąć że siłownia będzie Ci zbędna

www.nissanklub.pl
11-09-2014 15:04
| WWW | Posty tego użytkowika | Odpowiedz cytując
xanton Offline
Swojak

Liczba postów: 348
Reputacja: 3
Mam takie ustrojstwo jak na filmiku Terenwizji ale jeszcze nigdy, na szczęście nie użyte. Waży to sporo ale mając możliwość zakupu za 200 to grzech było nie brać Wink Pod względem wygody wiadomo - winda ale bezpieczniej się człek czuje jak w bagażniku ma rukcuga. Krzepa wskazana jak się chce używać.
08-09-2015 09:03
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Odpowiedz 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

    
    
     
      Kontakt 4x4off.pl Wróć do góry Wróć do forów Wersja bez grafiki RSS Reklama     
    
   
  
  
   
    
Media Embeding by Simple Audio Video Embeder
Media Embeding by Simple Audio Video Embeder
    Polskie tłumaczenie © 2007-2019 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.     
Theme by Ryan McGrane of Audentio Design.     

  
stat4u